Kthehu dhe nënshtrohu
27. Janar E Hënë

‘Kthehu...dhe nënshtroju’ Zanafilla 16:9 NIV (Botimi 2011)

Bibla thotë: ‘Saraj e trajtoi në mënyrë të ashpër dhe ajo iku nga prania e saj.

Por Engjëlli i Zotit e gjeti...në shkretëtirë...dhe i tha: “Agar...nga vjen dhe ku po shkon?”.  Ajo u përgjigj: “Po iki nga prania e zonjës sime Saraj”. Atëherë Engjëlli i Zotit i tha: “Kthehu tek zonja jote dhe nënshtroju autoritetit të saj”.  Pastaj Engjëlli i Zotit shtoi: “Unë do t'i shumëzoj fort pasardhësit e tu aq sa të mos mund të llogariten për shkak të numrit të tyre të madh” (v. 6-10 NIV, Botimi 2011). Agari u bind dhe kur djali i saj Ismaeli lindi, Zoti tha: ‘Sa për Ismaelin, unë ta kam plotësuar dëshirën. Ja unë do ta bekoj, do ta bëj të frytshëm dhe do ta shumoj fort. Ai do të bëhet babai i dymbëdhjetë princërve, dhe unë do të bëj prej tij një komb të madh’( Zanafilla 17:20 NIV, Botimi 2011). Shumë prej nesh nuk e pëlqejnë idenë e të nënshtruarit (të bindesh në heshtje, të pranosh, të dorëzohesh) dhe Zoti e ktheu pas Agarin në një vend të vështirë atë ditë. Por kur ajo u bind, Ai e bekoi atë. Vëre pyetjen që engjëlli i bëri asaj, sepse mund të jetë një pyetje që Zoti po të bën ty gjithashtu: ‘Nga vjen dhe ku po shkon?’. Në qoftë se Ai po të pyet, ndalo dhe mendo përgjigjen tënde. Zoti që njeh fundin që nga fillimi dhe që sjell të mirën nga e keqja, ka interesat më të larta në zemër për ty. Edhe pse është e vështirë për t’u bërë, në qoftë se do t’i bindesh Atij, Ai do të të bekojë. Ai do të të japë hir të qëndrosh dhe fuqi për të luftuar dhe do të bëjë gjëra në jetën tënde që nuk mund të realizoheshin në rrugë të tjera. Duke u përpjekur t’i largohesh situatës së tanishme, ti mund të jesh duke iu larguar mësimit që Zoti do të të mësojë dhe shpërblimit që shtrihet përtej tij. Prandaj, fjala për ty sot është: ‘Kthehu dhe nënshtrohu!’.