Shijoje jetën tënde!
9. Shtator E Hënë

'Për çdo gjë ka një stinë..... një kohë për të qeshur ... për kohë të kërcyer ... një kohë për të dashur ' Predikuesi 3: 1-8 NKJV

Kur ka qenë hera e fundit që ke qeshur, kërcyer dhe ke dashur? A e mban mend? Sipas fjalëve të një poeti të panjohur: 'Kjo është epoka e faqes gjysmë të lexuar; e rrëmujës së shpejtë dhe e lyerjes së rrëmbyer; epoka e kalorësit me nerva të tendosura, ku me një hop i hipën avionit dhe e ndalesave të shkurtra; epoka e nxirjes së shpejtë në një hapësirë të ngushtë, e gjuajtjes së madhe në një pike të mire. Epoka e lodhjes së trurit dhe e dhimbjes së zemrës; epoka e dremitjeve si macja derisa pranvera të vijë…dhe këtu qejfi merr fund’. Fjalë kthjelluese apo jo? Por, a duhet të jetë kështu? Jo, nëse jeta jote është kështu sot kjo ndodh se me shumë mundësi ti e ke bërë të tillë. Dhe ti je i vetmi që mund ta ndryshosh! Ti mund të thuash se je i zënë me punë? Epo, të gjithë janë. E kush thotë se ti nuk mund ta gëzosh jetën edhe kur të merr ritmi? Sigurisht që jo Perëndia! Chuck Swindoll shkruan: 'Unë refuzoj që ta imponoj të qeshurën në vendin e pasëm sa here që përgjegjësia mer timonin. Nëse argëtimi është larguar, kjo ka ndodhur për shkak se nuk e kemi dashur ta kemi rreth vetes – jo për shkak se nuk na përshtatej…nuk më intereson nëse lista jote "e gjërave për të bërë" është e gjatë sa horizonti, ti duhet të ekuilibrohesh dhe të marrësh kohë për të qeshur...për të kërcyer...dhe për të dashur. Pse? Sepse Bibla thotë kështu! Për më tepër, familja dhe miqtë e tu do kënaqen me ty shumë më shumë se sa mund të bësh ti’. Psalmisti tha: ‘Ti do të më tregosh shtegun e jetës; ka shumë gëzim në praninë Tënde; në të djathtën tënde ka kënaqësi në përjetësi’ (Psalmi 16:11 NKJV). Pra, shko përpara dhe shijoje jetën tënde ashtu siç Perëndia dëshiron - do të përfundojë përpara se ta kuptosh.