Mos shko atje!
25. Mars E Mërkurë

‘Dhe mëkati, si të kryhet, ngjiz vdekjen’ Jakobi 1:15 NKJV

Kur Perëndia thotë të mos mëkatosh, Ai nuk po tregohet kërkues – Ai po tregohet mbrojtës. Bibla i shpjegon rreziqet dhe  hollësitë e mëkatit në këtë mënyrë: ‘Por secili tundohet i udhëhequr dhe i mashtruar nga lakmia e vet. Pastaj lakmia, pasi mbarset, pjell mëkatin dhe mëkati, si të kryhet, ngjiz vdekjen. Mos u mashtroni, vëllezërit e mi shumë të dashur’ (v. 14-16 NKJV). Sot, disa njerëz po e mbrojnë idenë e ligjërimit të disa lloje drogrash siç është marijuana, për përdorim për pushim. Por kjo ide është provuar tashmë dhe dështoi në mënyrë katastrofike. Në fundin e viteve 80’, Zvicra ndau mënjanë një pronë të qytetit në Zyrih, ku ata që kishin varësi nga droga të mund ta merrnin ligjërisht drogën dhe ku siguroheshin shiringa falas, me shpresën që të ndalohej përhapja e SIDA-s. Zona e Platzspitz u bë e njohur si ‘Parku i Shiringave’. Si shkoi eksperimenti? Thuajse menjëherë, numri i përdoruesve të drogës që vizitonin parkun kaloi nga 200 në 20,000 veta. Çdo ditë ndodhnin dhjetë mijë ‘ngjarje konsumimi’, ndërsa përdoruesit nga e gjithë Zvicra erdhën për t’u përfshirë në të. Ata shumë shpejt ia kaluan numrit të popullsisë. Shkalla e vdekjes u rrit jashtëzakonisht shumë, ndërkohë që mjekët përpiqeshin të ringjallnin thuajse pesëdhjetë raste overdoze në ditë. Dhe shkalla e krimit, në vend që të ulej, u rrit jashtëzakonisht shumë gjithashtu. Zyrtarët e qytetit më në fund i dhanë fund eksperimentit dhe e mbyllën parkun. Thuajse menjëherë shkalla e krimit u ul në nivelet e mëparshme dhe programi përfundoi në dështim të plotë. Kur Perëndia të thotë: ‘Mos shko atje!’, kjo është për shkak se Ai të do dhe do më të mirën për ty. Prandaj, ji i mençur, dëgjoje Atë dhe mos shko atje!