Të zhvillosh një shije për Fjalën e Perëndisë
27. Shtator E Martë

“Sa të ëmbla janë fjalët e tua në gojën time! Janë më të ëmbla se mjalti në gojën time” Psalmi 119:103 NIV

Fakti që ne tani i shijojmë perimet që i urrenim si fëmijë tregon se ndërsa piqemi, ne mund të zhvillojmë një shije për ushqim të shëndetshëm e jetëdhënës. Dhe meqë Bibla është ushqimi i shpirtit, ti mund të zhvillosh një shije për të gjithashtu. Eugene Peterson shkruan: “Të krishterët ushqehen me hkrimin. Shkrimi i Shenjtë rrit komunitetin e shenjtë ashtu si ushqimi rrit trupin e njeriut. Të krishterët nuk është se thjesht mësojnë, studiojnë ose e përdorin Shkrimin; ne e asimilojmë atë, e marrim në jetët tona në një mënyrë që kthehet në vepra dashurie”. Kërkimet mbi konsumatorët tregojnë se njeriu që ka një Bibël ka të paktën nëntë të tilla dhe kërkon të ketë më shumë. Ç’të keqe ka me këtë?

Sekreti që nuk thuhet është se shumë njerëz e shohin Biblën si të mërzitshme. Ky është një problem i tanishëm – dhe është një problem serioz. Greqishtja antike, gjuha e Dhjatës së Re, nuk ka asnjë fjalë për mërzinë. Fjala nuk e mori kuptimin e saj në anglisht deri në shekujt e mëvonshëm. Kur ne mendojmë për botën e lashtë – pa televizion, internet, filma dhe pa libra të mirëfilltë – ne priremi të mendojmë sa e mërzitshme duhet të ketë qenë. Por njerëzit e antikitetit nuk ishin të mërzitur. Ne jemi brezi që mërzitemi, sepse kapaciteti për të përqëndruar vëmendjen tonë dhe për të kënaqur mendjet tona në mendime të zgjatura është prishur nga varësia ndaj shtysave të jashtme. Ne kemi shumë alternativa tunduese. Ja pse të bëhesh një lexues besnik i Biblës fillon si një disiplinë, vazhdon si një detyrë dhe më në fund bëhet kënaqësi.

“Sa të ëmbla janë fjalët e tua në gojën time! Janë më të ëmbla se mjalti në gojën time”. Dhe kjo mund të jetë përvoja jote gjithashtu, kur vjen puna për të lexuar Fjalën e Perëndisë. Ti thjesht duhet ta marrësh seriozisht.