Këshilla mbi takimet romantike
25. Janar E Mërkurë

“A mund të ecin bashkë dy veta, në rast se nuk janë marrë vesh më parë?” Amosi 3:3 NLT

Nuk ka ndonjë provë të caktuar e cila mund të parashikojë se si një takim romantik ka për të funksionuar, por ja pesë pyetje të cilat duhet t’ja bësh vetes:

  1. Cila ishte përshtypja ime e parë për këtë njeri? Për shembull, me kë shoqërohet? Çfarë lloj eventesh i pëlqejnë? A gënjen? A vjedh? A shan? A pi drogë? Ky lloj informacioni mund të të shpëtojë nga thyerja e pathënë e zemrës që mund të vijë më vonë. Dhe, jo për ta gjykuar një libër nga kopertina, por deri sa ta njohësh me të vërtetë dikë, çfarë mund të bësh?
  2. Sa mirë e njoh këtë njeri? A nuk është më e zgjuar që të lidhesh me dikë që ke kohë që e njeh në vend të një të panjohuri?
  3. A është i/e mirë me të tjerët? Asgjë nuk është më e keqe se një burrë që vetëm mburret për bëmat e tij të kaluara apo një grua që vetëm ankohet për ish të dashurin e saj. A do t’i besoje një njeriu të tillë me reputacionin dhe zemrën tënde?
  4. A kemi të njëjtat vlera? Bibla thotë: “A mund të ecin bashkë dy veta, në rast se nuk janë marrë vesh më parë?”. Të kundërtat mund të tërhiqen, por ky nuk është një rregull i mirë kur vjen puna tek vlerat. Ti duhet ta dish se partneri yt është një i krishterë i përkushtuar që jeton sipas bindjeve të tij ose të saja. Çfarë standardesh ka për gjëra si paratë, morali dhe filmat?
  5. A mund ta besoj se do ta mbajë fjalën? Në marrëdhëniet e kaluara a ka flirtuar, tradhëtuar apo ka qenë besnik? Mbaje mend, një njeri që thyen premtimet në mënyrë të pashmangshme do të bëhet një që thyen zemrat. Nëse je lidhur me dikë, ja një këshillë e mirë: “Ki besim tek Zoti me gjithë zemër dhe mos u mbështet në gjykimin tënd; pranoje në të gjitha rrugët e tua, dhe ai do të drejtojë shtigjet e tua” (Fjalët e Urta 5-6, NLT).