I armatosur për luftën frymërore (3)
25. shkurt e diel

“Duke u lutur në çdo kohë … në Frymën” Efesianëve 6:18 NLT

Armatura jote frymërore duhet të vishet siç duhet në mënyrë që çdo pjesë të jetë në vendin e vet; përndryshe, ti je i cënueshëm për t’u mundur në duart e Satanit. Prandaj, si e bën këtë? Pali na tregon se si: “Duke u lutur në çdo kohë … në Frymën”. Dollapi yt i rrobave është vendi ku ti gjen atë që ke nevojë të veshësh në sferën njerëzore dhe dollapi yt i lutjes është vendi ku ti gjen atë që duhet të veshësh në sferën frymërore. Vetëm nëpërmjet lutjes ti vishesh për luftën frymërore, prandaj mos shko në betejë i pa veshur.

Pali shkruan: “Por vishuni me Zotin Jezu Krisht dhe mos tregoni kujdes për mishin, që t'ia kënaqni lakmitë” (Romakëve 13:14 NIV). Ky është një nga vargjet më efektive në Shkrim kur vjen puna për të fituar mbi tundimin. Profesionistët që trajnojnë qentë dhe i binden urdhërave të tyre pavarësisht çdo gjëje, fillojnë duke hedhur një copë mishi të kuq përpara qenit. Qeni i patrajnuar turret menjëherë drejt saj, por në fund trajneri i mëson kafshës që t’i japë atij vëmendjen e tij të përqëndruar pavarësisht se çfarë vendoset përpara tij. Kur procesi i trajnimit është i plotë, qeni nuk do i heqë sytë prej mjeshtrit të tij, madje edhe kur tundimi është poshtë hundës së tij.

Këtu gjejmë një mësim të rëndësishëm për ty. Nëse i mban sytë tek Jezusi, nuk do të ketë rëndësi se çfarë lloj gënjeshtre apo tundimi hedh Satani në rrugën tënde. Herë pas herë mund të ndodhë që të lëshohesh, por nëse qëndron i përqëndruar tek Jezusi dhe dëgjon vetëm zërin e Tij, ti do të jesh fitimtar në betejë.